ΕίδησηΜπάχαλο: Μένουν από βενζίνη τα περιπολικά!
(Κατηγορία Τοπικά : Ειδήσεις)
Δημοσιεύτηκε απο Γιαπρακίξ
Σάββατο 12/02/2011 - 04:54:18

Το πρώτο στα χρονικά συλλαλητήριο ένστολων αστυνομικών πραγματοποιείται στην Κοζάνη με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, με τη συμμετοχή της πανελλήνιας ομοσπονδίας.

Την απόφαση για ένστολη εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, έλαβε στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη, διαμαρτυρόμενο για την πλήρη αποδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών Κοζάνης σε προσωπικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», γι? αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση ένστολης διαμαρτυρίας. Η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες, όπως μας είπαν, αλλά κατόπιν συνεννοήσεων και με την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που θα συμμετάσχει, επιλέχτηκε το τρίτο δεκαήμερο του τρέχοντα μήνα. Δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί και η μορφή της κινητοποίησης, αλλά όπως όλα δείχνουν οι ένστολοι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.
του Χ. Βέττα από τον Πτολεμαίο


Μετά τις ομιλίες θα διοργανωθεί πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης και στη συνέχεια στο κτήριο που στεγάζονται η Τροχαία, η Ασφάλεια και το Α.Τ. «Με την πρώτη ένστολη κινητοποίηση που διοργανώνουμε στο νομό μας, θέλουμε να εκδηλώσουμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο την διαμαρτυρία μας στην αποδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Στέργιος Μπαντόλας. Ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει είναι ότι τα αστυνομικά περιπολικά μένουν στο δρόμο από βενζίνη και λόγω έλλειψης συντήρησης. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της ΕΑΥ Κοζάνης Νικόλαλο Πεσλή, «κόπηκαν εδώ και καιρό όλες οι πιστώσεις για συντήρηση αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να μένουν στο δρόμο το ένα μετά το άλλο. Προσφάτως κόπηκαν οι πιστώσεις και για καύσιμα, οπότε τώρα θα μένουν και από βενζίνη». Είπε ότι ήδη στο Βόιο σταμάτησε να βάζει καύσιμα σε αυτοκίνητα της αστυνομίας, καθώς ο πρατηριούχος δεν πληρώθηκε, ενώ το ίδιο αναμένεται σε Εορδαία και Κοζάνη.

Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται για την μεγάλη έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, καθώς από τα περίπου 500 άτομα που προβλέπει το οργανόγραμμα για το νομό Κοζάνης, υπηρετούν περίπου 400. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, καθώς αυξάνονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ συγχρόνως με τις μεταθέσεις του προσεχούς Αυγούστου, πρόκειται να έρθουν στην Κοζάνη μόλις δύο άτομα. Τραγική είναι η εικόνα στις περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, οι οποίες υπολειτουργούν σχεδόν με το μισό προσωπικό. Επιπλέον οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλουν « την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την συχνή καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 και αφορά το χρόνο εργασίας τον προσωπικού με την συχνή και πολλές φορές άσκοπη μετακίνηση της διμοιρίας σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις (π.χ. 16 ώρες Προμαχώνας ? αυθημερόν, 12 ώρες στο Βόλο κ.λπ.).

Επίσης, η ΕΑΥ αναφέρει ότι «λόγω της μη έγκρισης πιστώσεων από τη Διεύθυνση Οικο­νομικών του Αρχηγείου πολλά αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί λόγω βλά­βης. Τα εναπομείναντα αυτοκίνητα στις υπηρεσίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες αστυνόμευσης της Περιφέρειας Κοζάνης, με αποτέλεσμα κάποιοι διοικητές παρ? ότι έχουν αναφερθεί βλάβες ή χρειάζονται σέρβις ορι­σμένα αυτοκίνητα, να διατάσσουν το προσωπικό να εκτελεί υπηρεσία με τα συγκεκριμένα οχήματα.
Το παραπάνω εγχείρημα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα συναδέλφων που επιβαίνουν σε αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά και των πολιτών. Σε περίπτωση δε μεγαλύτερης βλάβης να κινδυνεύουν να κατηγορηθούν από την υπηρεσία και να τους κοστολογηθεί η ζημιά».

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπογραμμίζει ότι «σωστή αστυνόμευση και οι καλές υπηρεσίες στους πολίτες δυστυχώς δεν προσφέρονται με καταπονημένο αστυνομικό προσωπικό, ούτε με λιγοστά και χαλασμένα περιπολικά αυτοκίνητα.

Προκείμενου να προστατέψουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, να προσφέρουμε καλές και ποιοτικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας της Περιφέρειας Κοζάνης, αποφασίστηκε όπως τα τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί ένστολη εκδήλωση διαμαρτυ­ρίας στην πόλη της Κοζάνης με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων».


Αυτή η είδηση είναι αποGiapraki.com
( https://mail.giapraki.gr/news.php?extend.8705 )


Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.0252 δευτερόλεπτα, 0.0026 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 17.