Παρασκευή 14 Ιανουάριος 2011
Παρασκευή 14/01/2011 - 01:47:34
Έκδοση για εκτύπωση  Δημιουργία PDF αρχείου απο την είδηση αυτή   
Στα σκαριά η δημιουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου στο νομό Καστοριάς
Συντάκτης Γιαπρακίξ στο Τοπικά : Μακεδονία
Στα …σκαριά βρίσκεται η δημιουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου στο νομό Καστοριάς, που προτίθεται να κατασκευάσει ιδιωτική εταιρία στην περιοχή του Επταχωρίου - Κυψέλης στο δήμο Νεστορίου, τοποθετώντας 10 ανεμογεννήτριες, οι οποίες θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 38 Μεγαβάτ, ενώ άλλες 9 (συνολικά θα είναι 19 ανεμογεννήτριες στο ίδιο πάρκο) θα τοποθετηθούν στο Βόιο.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια τη διαδικασία της αδειοδότησης για τη δημιουργία του Πάρκου, ενώ το ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ.

Οι διαδικασίες οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, καθώς εγκρίθηκαν από το νομαρχιακό συμβούλιο Καστοριάς οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή του έργου, ενώ απομένουν πλέον οι σχετικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του αρμόδιου υπουργείου, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, αλλά και να υπογραφεί σύμβαση με τη ΔΕΗ για την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας.
πηγή: Kastoria4u.gr
Σχόλια : 0, Bookmarks:           
Λέξεις Κλειδιά : κοζάνη, kozani, Φωτογραφίες κοζάνης,ΚΟΖΑΝΙ, αποκριές, αποκριά, αποκρια, καρναβαλι, τει, Τ.Ε.Ι. , Δυτική Μακεδονία,west macedonia, ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, kozanis


Η εκδοτική ομάδα του giapraki.com δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο και τις απόψεις που μπορεί να εκφράζουν τα
μέλη του. Κάθε ένας είναι υπεύθυνος του λόγου του. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την
ομάδα συντάξης του Giapraki.com στο info@giapraki.com

Κανόνες Λειτουργίας του Forum, Πολιτική Απορρήτου
Χρόνος παραγωγής σελίδας: 0.1387 δευτερόλεπτα, 0.0861 απο το χρόνο αυτό για SQL queries. DB queries: 48.